Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
02.12.2012  

Slovenija se je predstavila na Dobrodelnem božičnem bazarju

Zagreb, 2. december 2012 – Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu se je tudi letos udeležilo Dobrodelnega božičnega bazarja, ki pod pokroviteljstvom soproge predsednika Republike Hrvaške vsak prvi konec tedna v decembru poteka v organizaciji Mednarodnega kluba ženska Zagreb.
Soprogo predsednika republike Tatjano Josipović, ki je slovesno odprla prireditev in v nadaljevanju obiskala vse stojnice so pozdravili otroci oblečeni v narodne noše nekaterih na bazarju sodelujočih držav; med njimi tudi slovensko.

Slovenska podjetja so se ponovno velikodušno odzvala na poziv k sodelovanju, izredno veliko pa je bilo tudi zanimanje za slovensko stojnico na sam dan prireditve. Pri tem gre posebna zahvala donatorjem: Kozmetika Afrodita, Krka, Lisca, Medex, Metka Janc, Mercator, Mlinotest, Odeja, Paloma, Penine Istenič, Perutnina Ptuj, Radenska, RTC Golte, RTC Krvavec, Steklarna Hrastnik, Vipava 1894 ter Vida Šubic.

Na slovenski stojnici je bilo s prodajo tradicionalnih slovenskih izdelkov skupno zbranih 6.730 HRK. Izkupiček z bazarja bo letos namenjen Domu za starejše občane Otočac v Liki.