Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
12.03.2013  

Srečanje slovenskih in hrvaških gospodarstvenikov s hrvaškim ministrom za podjetništvo in obrt

Zagreb, 12. marec 2013 - Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu je v sodelovanju s Poslovnim klubom slovensko-hrvaških gospodarstvenikov je organiziralo srečanje z ministrom za podjetništvo in obrt Republike Hrvaške Gordanom Marasom. Udeležence je ob tej priložnosti nagovoril tudi veleposlanik Vojko Volk.

Srečanje je potekalo duhu dan pred tem podpisanega Memoradnuma o soglasju med Vlado RS in Vlado RH, katerega sta v svojih uvodnih nastopih pozdravila tako veleposlanik Volk kot minister Maras.

Veleposlanik Volk je med drugim izpostavil prednosti, ki jih za gospodarstvi obeh držav prinaša vstop Hrvaške v Evropsko unijo; minister Maras pa je predstavil ukrepe Vlade RH za spodbujanje podjetništva in tujih investicij ter prizadevanja za zmanjševanje birokratskih ovir pri poslovanju na hrvaškem trgu. V nadaljevanju srečanja je sledila razprava, v kateri so slovenski in hrvaški gospodarstveniki ministru Marasu predstavili nekatere izmed izzivov, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.