Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
19.01.2013  

Veleposlanik Volk govoril z reškim županom Obersnelom

Zagreb, 19. januar 2013 – V luči številnih zapisov v hrvaških medijih in na družbenih omrežjih, katere je povzročila včerajšnja izjava reškega župana je veleposlanik Republike Slovenije Vojko Volk danes popoldne po telefonu poklical župana Vojka Obersnela.

Veleposlanik Volk je ob tej priložnosti županu Reke pojasnil kaj je minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec v resnici rekel v svojem nastopu v oddaji "Pogledi Slovenije", še posebej da bo naredil vse za rešitev vprašanja Ljubljanske banke na Hrvaškem ter čimprejšnjo ratifikacijo hrvaške pristopne pogodbe z Evropsko unijo. Veleposlanik je pojasnil, da v nastopu ni bilo nikakršnih groženji, temveč ravno nasprotno.

Župan Obersnel se je veleposlanik Volku zahvalil za klic in pojasnila. Dejal je, da tudi sam v svoji izjavi na omrežju twitter ni mislil tako, kot je bilo zapisano in objavljeno.

Sogovornika sta se strinjala, da se bosta v kar največji meri potrudila, da bo projekt hrvaškega vstopa v Evropsko unijo srečno zaključen.