Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
12.12.2012  

Predstavitev ponudbe slovenskih smučišč v sezoni 2012/13

Zagreb, 12. december 2012 – Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu je v sodelovanju z Združenjem gorskih centrov Slovenije in Združenjem žičničarjev Slovenije pred pričetkom smučarske sezone 2012/13 v Zagrebu pripravilo novinarsko konferenco, na kateri so se predstavili vsi večji slovenski smučarski centri.

Veleposlanik Volk je v svojem nagovoru izpostavil pomen, ki ga za slovenski smučarski turizem predstavljajo obiskovalci iz Hrvaške, ki so po številčnosti takoj za slovenskimi turisti. Združenje gorskih centrov Slovenije je, po besedah njegovega predsednika Damjana Pintarja, prav zato v novi zimski sezoni pripravilo številne ugodne turistične aranžmaje in obogatili ponudbo v smučarskih središčih; med drugim je v letošnji sezoni uvedena avtobusna linija, ki vsako soboto povezuje Zagreb in Pohorje. Slovenija je tudi edina država v Evropski uniji, ki ponuja enotno smučarsko karto za smučanje na vseh smučiščih v državi "Active Slovenia".

Predstavnika obeh krovnih združenj sta izročila sezonske smučarske vozovnice "Active Slovenija" članom hrvaških alpskih smučarskih reprezentanc, ki jih je ob tej priložnosti prevzel direktor hrvaških alpskih smučarskih reprezentanc Vedran Pavlek.

Dan pred tem je veleposlaništvo organiziralo tudi predstavitev slovenske zimske turistične ponudbe in novosti v prihajajoči sezoni v Mednarodnem klubu žensk Zagreb, ki povečini združuje partnerke tujih diplomatov in gospodarskih predstavnikov na Hrvaškem. Slednje so izrazile veliko zanimanje za tovrstno ponudbo slovenskega turizma, saj jim je Slovenija blizu tako za krajše obiske, kot tudi za daljši oddih.