Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
23.01.2014  

Obisk slovenske delegacije v Krapinsko-zagorski županiji

Krapina, 23. januar 2014 – Veleposlanik Vojko Volk, ekonomski svetovalec na veleposlaništvu Bojan Škoda in predsednik Poslovnega kluba slovensko-hrvaških gospodarstvenikov Tomaž Kačar so danes obiskali Krapinsko-zagorsko županijo, kjer so se srečali z namestnikom župana Krapinsko-zagorske županije Anđelkom Ferek-Jambrek in direktorico Hrvaške gospodarske zbornice - Županijske zbornice Krapina Sanjo Mihovilić.

Tema sestanka je bilo uresničevanje slovensko-hrvaškega sodelovanja na gospodarskem in turističnem področju ter krepitev že obstoječega partnerstva.

Veleposlanik Volk je dejal da prevladuje pozitivno gospodarsko ozračje ter da po informacijah s strani gospodarstvenikov slovensko-hrvaška podjetja beležijo vedno boljše poslovne rezultate. Prav tako je napovedal krepitev sodelovanja s Gospodarsko zbornico Slovenije.

Direktorica županijske gospodarske zbornice Krapine Sanja Mihovilić je dejala, da njihova zbornica že veliko let sodeluje s Štajestko gospodarsko zbornico in Gospodarsko zbornico Celje; prav tako zbornica beleži povečan interes za medsebojna partnerstva z obeh strani meje, zlasti v kovinskopredelovalni industriji.

Namestnik župana Ferek-Jambrek je poudaril možnost sodelovanja na turističnem področju s povezovanjem Krapinsko-zagorske županije in slovenskih regij z namenom oblikovanja regionalnih turističnih poti.

Ena izmed tem pogovorov je bila skupna podpora ohranitvi majhnih mejnih prehodov ob državni meji med Slovenijo in Hrvaško. Prav tako je bilo dogovorjeno partnerstvo pri organizaciji prihodnjega Zagorskega gospodarskega zbora v Krapini, kakor tudi pomoč pri prijavi projektov na razpise Evropske unije.