Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
20.08.2008  

Tretja mednarodna konferenca Strateški forum Bled z naslovom »Energija in podnebne spremembe: Si.nergija za prihodnost«

Blejski strateški forum pripravlja tretjo letno konferenco z naslovom »Energija in podnebne spremembe: Si.nergija za prihodnost«, ki bo od 31. avgusta do 1. septembra 2008 na Bledu v Sloveniji.

Konferenca bo obravnavala naraščajoče cene nafte in zemeljskega plina, zaskrbljenost javnosti zaradi odvisnosti od uvoza energentov in vse bolj nazornih dokazov o segrevanju ozračja. Cilj konference je razprava o teh temah v luči strateškega izziva medsebojne odvisnosti med podnebnimi spremembami in zanesljivo energetsko oskrbo.

V razpravah bodo najvišji predstavniki držav, politiki, predstavniki Evropske unije, vodilni gospodarstveniki in analitiki ter predstavniki nevladnih organizacij poskušali poiskati sinergijo med zanesljivo oskrbo z energenti in skrbjo za okolje.

Teme panelov na konferenci bodo: Strateški izzivi podnebnih sprememb in energetske varnosti, V smeri novega pokjotskega sporazuma: od Balija do Kopenhagna, Odvisnost od fosilnih goriv z geostrateškega vidika, Alternativni in obnovljivi viri energije – trajnostna energija za prihodnost?, 
Podnebne spremembe: grožnja mednarodnemu miru in varnosti.

Več informacij na spletni strani Strateškega foruma Bled.