Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
02.08.2013  

Slovenija - država partner na 4. Starigrad/Paklenica Film Festival

Na letošnjem 4. Mednarodnem filmskem festivalu glasbenega in dokumentarnega filma Starigrad/Paklenica se v kategoriji "država partner" (izven konkurence) predstavlja Slovenija.

V omenjenem sklopu si bodo obiskovalci lahko ogledali filme Vlada (režija Rudi Uran), Toše-The Hardest Thing (režija Boštjan Slatenšek), Otroci Socijalizma (režija Dušan Moravec), Marko Brecelj (režija Janez Burger) in Jan Plestenjak: Priznam (režija Bojan Dovrtel), medtem ko bo v kategoriji celovečernih filmov sodeloval film Damir Avdić v režiji Dušna Moravca.

Med sponzorji letošnjega festivala je tako tudi Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu, ki je poleg finančnih sredstev iz sklada za kulturne projekte, zagotovilo tudi promocijsko gradivo o Sloveniji. Festival bo v soboto, 3. avgusta 2013, slovesno odprl slovenski veleposlanik v Republiki Hrvaški Vojko Volk.

Slovenski avtorji in gostje festivala bodo nastanjeni v apartmajski hiši, ki se bo za to priložnost poimenovala "Slovenska hiša" in bo odeta v slovenske barve.