DEADBEEF'A=0&type=1001&MP=" />
Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
24.01.2008  

Predsednik Republike Hrvaške Stjepan Mesić odprl razstavo 'Velika vojna v Krnskem pogorju'

V sredo, 23. januarja 2008, je veleposlaništvo v sodelovanju s Svetom slovenske nacionalne manjšine Mesta Zagreb v prostorih galerije MORH Zvonimir pripravilo otvoritev razstave kobariškega muzej 'Velika vojna v Krnskem pogorju'.

Razstava predstavlja enega vrhuncev kulturne predstavitve Slovenije v času predsedovanja EU.

Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Hrvaške gospod Stjepan Mesić, ki je v svojem govoru med drugim poudaril, da so se Slovenci in Hrvati v I. Svetovni voni borili z ramo ob rami in da upa, da bosta Slovenija in Hrvaška kmalu skupaj nastopali v EU. Navzoče je pozdravil tudi novi minister za obrambo RH gospod Branko Vukelić.

Razstavo, ki bo odprta do 30. januarja 2008, je odprl veleposlanik dr. Milan Orožen Adamič, ki se je v svojem govoru izrazil podporo hrvaškemu vstopanju v EU. 'V EU je princip delovanja osredotočen na geslo 'kaj bomo naredili skupaj' in ne 'kaj bomo naredili drug drugemu', je izpostavil veleposlanik.

Za pomoč pri organizaciji se veleposlaništvo iskreno zahvaljuje Kobariškemu muzeju, Svetu slovenske nacionalne manjšine Mesta Zagreb, Galeriji Zvonimir, Hiši Franko, Aleksu Simčiču in vinariji Tilia.