Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
30.07.2013  

Povabilo k sodelovanju v Centru za energetske rešitve

Podjetji Jelovica d.d. in Pevec d.d. sta v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Zagrebu pripravila vse potrebno za pričetek obratovanja Centra za energetske rešitve Zagreb (CER).

Namen CER je povezati ponudnike energetskih rešitev za energetsko prenovo objektov in s celovito ponudbo doseči vodilno mesto na področju rešitev energetske prenove ter ob tem kupcem ponuditi strokoven pristop, kakovostne produkte in storitve za učinkovito prenovo hiš, stanovanj in objektov z zagotavljanjem energijskih prihrankov.

Bodoči prostori CER Zagreb, se nahajajo v trgovskem centru Pevec v poslovni coni Jankomir ob zahodni vpadnici v mesto ter na stičišču avtocestnih povezav Zagreb-MP Obrežje in Zagreb-MP Gruškovje. Jankomir je uveljavljeno nakupovalno središče na zahodni strani Zagreba, medtem ko trgovski center Pevec mesečno obišče preko 15.000 ljudi.

Prostori, ki so na voljo, so prazni in neopremljeni: po tleh je grobo izdelan pod, stropi so višine cca. 6m, pri čemer sta na višini cca. 4m izvedeni osnovna razsvetljava in prezračevalni sistem. Prostor je na enem delu zaprt s stekleno steno, ki celotnemu prostoru zagotavlja ustrezno naravno osvetljenost. Tekoči trak, ki vodi v prvo nadstropje, kjer se nahajajo prostori CER se nahaja takoj ob vhodu v trgovski center. Stavba je lahko dostopna z vseh strani, pred stavbo pa se nahaja veliko število brezplačnih parkirnih mest.

Za zainteresirana podjetja je pripravljen tloris prostorov bodočega CER s pripadajočimi podatki in stroškovnikom. Z urejanjem prostorov je mogoče takoj, prav tako z uporabo oziroma obratovanjem.

Oddaja posameznih prostorov se bo izvajala po načelu »first come first served«. Poleg redne mesečne najemnine je pogoj še 2-mesečno predplačilo in 1-mesečna varščina ter bančna garancija v višini 6 mesečnih najemnin. Minimalna doba najema je 1 leto. V prvi fazi je na voljo 14 prostorov kvadrature od 50 do 250 m2.

Uradno odprtje CER je predvideno v mesecu oktobru, zato podjetja naprošamo, da svoj interes sporočijo do 15.8.2013.